Tibi hangterápia +36-30 / 504-5622

A hangrezonanciát ősidők óta használja az emberiség gyógyítás céljából. Az ütemes dobolás általi transzállapotban bekövetkező gyógyulás és gyógyítás őshazája az indián sámánok Amerikája. Keleten inkább a szertartásokhoz használt tálak, csengők megszólaltatása hozta meg az eredményt. Kolostorokban a gyógyító puják, mantrák és az ércedények együttes hangzata helyezte az embert transzközeli állapotba. Ezeket a tálakat használták kifejezetten gyógyításra is. Erről szóló leírások már a Védákban is megtalálhatók. Kedvelt megnevezésük: Tibeti zengőtálak, de Indiában és Nepálban is előszeretettel alkalmazzák és oktatják is.

A megszólaltatott tál az emberben felgyülemlett és besűrűsödött alul rezonált energiákat feloldja, majd gyógyító rezonanciával tölti fel. Ennek eredményeképpen az első kezelés során kisebb fájdalmak is felléphetnek leginkább a már eleve fájó, alulműködő szervekben, testrészekben (vese, alhas, tüdő stb.). A kezelés végére jelentős javulással lehet számolni. Egy tál megközelítőleg nyolc-tíz hangrezonanciát bír előidézni a tál és a kezelő személy minőségének függvényében. Egy jól kialakított tálnak van egy alaphangja, rendelkezik egy felhanggal és legkevesebb egy-két alhanggal. Ezek összességét három hangszinten lehet és tudjuk manipulálni. Egy tompa-mély, egy magas-sípoló és egy érces hangtartományban. Legkevesebb három tartományban előidézett három hangfrekvencia az kilenc gyógyító hanghullám egy tálból. Egy kezelés során legkevesebb kilenc zengőtálat használok. Ez közel száz hanghullámot tud produkálni, amennyiben a tálak különböző méretűek és falvastagságúak. Ezen hanghullámok három ismert tartományba sorolhatóak:

Alfa-rezonens: ellazítja a testet, lecsendesíti a tudatot.
Théta: mélyalvás szintjén hat, közel azonos Földünk pulzálásával. Ez a rezonancia felold, beépít, öngyógyító folyamatokat indít el, érzelmi blokkokat és a feszültséget kezeli. Légzést javít, méregtelenít, minden ellentétes (beteg) hullámú frekvenciát semlegesít. Legtöbb kezeléskor már ez alkalommal beindul a gyógyulás, rögzülnek a gyógyító energiák, javul az állapot. Mindig a kezelt személy szervezete határozza meg, hogy melyik szinten fogadja el a gyógyító rezgéseket,- a többit kiközvetíti a szervezetből a test öt végpontján (fej, kezek, lábak). A beteg rezgések is ily módon távoznak.
Delta: súlyosabb betegségek, nagyobb feszültségek esetében kikapcsolja testérzést, hogy akadálytalanul “át tudja mosni” a testet, mentáltestet. Beállítja testemlékezést, hogy az eredeti (gyermekkori) állapotra hangolhassa át. Ilyenkor a beteg éber tudattal rendelkezik, sokszor nem érzi testét, illetve a tudat is és a test is kikapcsolhat, attól függően, hogy a gyógyítás anyagi vagy mentál szinten történik.

Mi a hang valójában?
Az energia anyaggá sűrűsödésekor először fény és hang formájában nyilvánul meg. Akár a villámlás esetében. A hindu filozófia szerint a föld keletkezésekor az om szent szó zengése töltötte be a bolygót, különböző színű fényjelenségek kíséretében. A hanggal lehet pusztítani és gyógyítani is. Nemrég feltaláltak egy fegyvert, ami egy bizonyos alacsony frekvenciájú hangot bocsát ki, mellyel leblokkolja az idegrendszert és átmeneti bénulást okoz. Tapasztalhattuk azt is, hogy éles folyamatosan sípoló hangoktól megfájdul a fejünk, romlik a közérzetünk. Az emberi test hangelnyelő és hangvisszaverő képességét az orvostudomány is kamatoztatja, mint például az ultrahangos felvételeknél.

Hogyan hat a gyógyító hangrezgés?
A szervezetbe bejutva feltölti az üreges szerveket, majd a testünket alkotó kb. 70%-nyi vízkészletünket strukturálisan feljavítja.

Olvashattunk sokat a vízről, vízterápiákról. A rezgés úgy terül szét a szervezetünkben, mint a hullámok a tóba dobott kavics esetében. Minden egyes sejtünket felébreszti a sejtmembrán ingerlésével. Kihat a nyirokrendszerre, idegrendszerre is, optimalizálja a vízkészletünk molekuláris szerkezetét, miáltal beindul a méreganyagok kiválasztódása.

A hang több szinten hat.

Mentálisan a hallható sprektumban a közérzetünket javítja, ellazít, relaxál. A felhangok segítségével alfa, théta, delta hullámhosszon a tudatalattinkból szabadítja fel az elraktározott sérelmeket, miközben rezgésekkel masszírozza testünket, szerveinket.
Pihenteti, harmonizálja a két agyfélteket, ezáltal beindul a testemlékezés és különböző öngyógyító folyamatok is.

Mire hat a kezelés?
 • Stressz, rohanó életmód okozta feszültségek oldására.
 • Izomzat lazítására.
 • Érrendszeri problémákra.
 • Nyaki, háti, deréktáji, izületi fájdalmak enyhítésére, megszüntetésére.
 • Alhasi problémák, görcsök oldására.
 • Immunrendszer erősítésére.
 • Légzési problémákra.
 • Koncentrálóképesség javítására.
 • Fejfájás megszüntetésére.
 • Erőtlenségérzet megszüntetésére.
 • Salaktalanítás, méregtelenítés javítására.
 • Alvási nehézségekre.
 • Helyes elmélyülés (meditáció) megtapasztalására.

Forrás: http://balla-hangterapia.hu